1. Universitatea Internațională Danubius
Universitatea Internațională Danubius este o institutie de invatamant superior non-profit, persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a sistemului national de invatamant, acreditată prin Legea nr. 409/2002, care functionează in baza prevederilor Constitutiei Romaniei, a Legii invatamantului, Statutului Personalului Didactic si a propriei Carte, aprobata de Senatul Universitatii.
Avand la baza principiul "non-profit", Universitatea Internațională Danubius din Galati functioneaza in consens cu Constitutia si legile ce guverneaza invatamantul superior romanesc, propunandu-si sa pregateasca specialisti la nivelul de cunoastere si de performanta contemporane, sa promoveze forme si metode de educatie in concordanta cu progresele societatii omenesti actuale, dar si cu drepturile si libertatile omului.
Universitatea Internațională Danubius asigura transparenta studiilor absolvite pentru angajatorii romani si straini si, totodata, mai multe sanse pe piata muncii, prin continutul complex al Suplimentului de Diploma, potrivit acordului de la Bologna, document redactat bilingv (in limbile romana si engleza), eliberat odata cu Diploma de studii universitare, in mod obligatoriu, incepand cu anul universitar 2005-2006.
Facultatile universitatii asigura, ca facilitati, cursuri ale titularilor de discipline, servicii de biblioteca cu aproximativ 43000 de volume si peste 2000 de periodice, laboratoare de informatica, clinica juridica si economie, criminalistica, precum si conectare non stop la Internet, care poate fi accesat de toti studentii si cadrele didactice.
Conexiunile academice si de cercetare stiintifica ale Universității Internaționale Danubius acopera America de Nord, Europa și Asia si cunosc un trend continuu ascendent.
Universitatea Internațională Danubius din Galati este o universitate europeana moderna, dinamica, de tip antreprenorial, perfect adaptata societatii contemporane.
2. Asociația Egomundi
Asociația Egomundi are o experiență de peste 12 ani în diseminarea programelor de formare continuă, pentru personalul didactic de predare din învățământul preuniversitar. Este o echipă cu inițiativă de a explora, de a cunoaște și de a înțelege actul pedagogic, formată din cadre didactice cu experiență și performanțe din învățământul preuniversitar și universitar. Obiectivul principal al echipei îl reprezintă promovarea unui spirit didactic bazat pe o mentalitate educațională deschisă, flexibilă, care se sprijină pe experiența pedagogică, atât a formatorilor, cât și a cursanților noștri.
3. Fundația EOS – Educating for an Open Society
Fundația EOS Timișoara (Educating for an Open Society) este o organizație non-guvernamentală dedicată promovării educației digitale, incluziunii sociale și dezvoltării competențelor TIC în România. Activă de peste două decenii, fundația colaborează cu instituții educaționale, companii și organizații internaționale pentru a sprijini elevii, profesorii și comunitățile defavorizate în procesul de adaptare la lumea digitală. EOS este recunoscută pentru proiecte inovatoare în domeniul alfabetizării digitale și al formării profesionale.
4. Casa Corpului Didactic Brăila
Casa Corpului Didactic Brăila promovează formarea continuă și dezvoltarea profesională a personalului didactic, auxiliar și nedidactic din județul Brăila. Prin cursuri acreditate și parteneriate adaptate nevoilor educaționale locale și europene, instituția contribuie activ la modernizarea învățământului preuniversitar și la stimularea inovației pedagogice, orientate spre elev și comunitate.
5. Casa Corpului Didactic Argeș
Misiunea Casei Corpului Didactic Argeș este de a promova inovația și reforma în educație, de a asigura cadrul pentru dezvoltarea personală și profesională a personalului din învățământul preuniversitar, în corelație cu standardele profesionale pentru profesiunea didactică, standardele de calitate și competențele profesionale, precum și în conformitate cu politicile și strategiile naționale și cerințele europene în domeniul educației.